Årets julegave


Julaften er overstått – vi kom i mål i år og. Vi var forsåvidt ferdig lille julaften vi for da inviterte vi foreldre og broren til mannen med famile på julegrøt kl.17. Full fart i et par timer og hyggelig for både små og store nisser.

Julaften startet dagen rolig og stille hjemme, jeg stod opp kvart på ti(lå våken halvannentime og bare slappet av i senga, leste Nemi som lå i julestrømpa og tok livet med ro), vekket eldstemann som og sov lenge og vi fikk oss frokost/lunsj. Litt småfiksing men mest avslapping, mannen var ute en tur og handlet siste rest og når han kom hjem dro vi alle på julebesøk på gamlehjemmet til farmor og tante. I år som i fjor kom vi idet grøten ble servert – de følger aldri skjema der på julaften og vi burde vel egentlig ha lært oss det nå. Farmor var i storform, tante mer eller mindre utslitt etter julefest og gang rundt juletreet tidligere på dagen så hun fikk sine gaver og ble fulgt i seng av en pleier. Vi satt og pratet litt med farmor før vi satte kursen hjemover – godt å se at farmor og tante har det bra på hjemmet og at de trives der på julaften (og ellers i året og). Mamma og pappa dro for å hente mormor og bestefar som skulle feire julaften hos oss. Jeg har trodd i mange år nå at  denne julenaften har vært deres siste og  ettersom det er lenge siden jeg har feiret julaften med dem så det var ekstra fint å ha de hos oss  så får vi bare håpe av de kanskje holder ut noen år til…. Så ut som om de koste seg og var i form veldig lenge, merket jo at de ble slitne men vi hadde trodd de mått hjem etter maten, men først etter gavene dro de hjem og da var klokka 21.30. Tipper de har sovet godt og lenge i hele dag 🙂

Ungene var spente hele dagen og syntes middagen tok laaaang tid, de spiste da litt med unntak av mellomste. Han orket ingenting omtrent – ikke dessert en gang for sånn is likte han ikke. Sikkert derfor han tok 2 posjoner til dessert idag…. Som vanlig var det mye gaver mne jeg syntes de fikk mye fornuftig i år – kun ett spill til hver, ellers mye bøker og filmer, lite klær da men et par andre ting som de ble glade for. Idag har vi sett både Karate Kid og 3 episoder av Fawlty Towers (mens mellomste ligger i sofaen og vrir seg i latterkrampe) Senere i kveld skal mannen og jeg se siste Varg Veum filmen. 1.juledag er en sofadag og med -26 utenfor døra så har det blitt noen småturer ut med hunden og ellers har vi holdt oss inne. Deilig det!

Selv fikk jeg fine gaver, ny veske og ny mobil bla. Dvs. mobilen fikk jeg ikke – den skal ordnes med til uka når jeg jobber og de andre har fri, jeg må bare velge hvilken jeg vil ha. Mannen og gutta mener jeg skal ha iPhone4 så da blir det kanskje det… Ny oppvaskemaskin fikk vi og – må ut og kjøpe selv til uka da men det skal bli godt å få byttet den ut etter at mellomste falt over den en gang den stod med døra åpen. Den har ikke vært tett siden og bråker enormt. Men den beste julegaven kom egentlig tidligere i uka – ny fast jobb i staten(fylkeskommunen). Den siste måneden har vært litt slitsom etter at jeg fikk beskjed om at avtalen der jeg er nå ikke ble forlenget etter nyttår, men det var nok en mening med det. Nå har jeg endelig fått fast jobb igjen og en lønn høyere enn jeg noen gang har hatt 🙂 Sånt liker jeg veldig godt. Håper bare det er noe jeg kan trives med.

Hadde tenkt å legge ut et par bilder her men med en PC som driver å tar backup og har gjort det siden kl.14 idag så er ikke det mulig… kanskje imorgen. Da er det middag – laks – hos foreldrene til mannen og det er noe av det beste med juledagene for min del som ikke liker så godt denne «vanlige» julematen med ribbe og greier…

Reklamer

2 kommentar

  1. Gratulerer så mye med ny jobb! Håper du vil stortrives! Og fortsatt god jul 🙂

  2. Gratulerer så mye med ny jobb! 🙂
    Det blir spennende, håper du kommer til å like deg godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: