Langhelgen går mot slutten


Bare den store finalen igjen imorgen med 17.mai for alle penga…

Vi har fått gjort endel hjemme disse fridagene – kastet ut pc-pulten oppe og satt opp nye hyller og nytt skrivebord/arbeidspult. Mannen gledet seg stort til å borre og henge opp hyller på gipsvegg, om han ikke har 10 tommeltotter så er det ihvertfall mange av dem – smilet ble stort da vi traff på trebjelker på de første hyllene, da gikk det jo som en lek. Jeg har fått en egen plass hvor jeg kan ha alle korttingene mine sånn etterhvert, må bare ha en elektriker på besøk og flytte på noen kontakter sånn at pulten kommer inntil veggen først. Fått opp noen ekstra hyller (her traff vi ikke trebjelker dessverre…) og et par stenger til å henge opp ting på. Litt tid på IKEA tilbrakte vi og på fredagsettermiddagen – uten unger! Kjekt når de blir såpass store at de ikke må være med overalt. Ting blir ofte litt enklere da. Har så vidt begynt å rydde ting på plass igjen oppe og – vi har fylt rommet til mellomste med alt det som før var i gangen og ingenting skal på plass før det er nøye vurdert om vi virkelig trenger det. Mellomste fortviler litt for han pleier å ha det ryddig på rommet – men nå kan han ikke akkurat skryte av det…

Idag har jeg endelig hatt tid til å sitte med kortproduksjon igjen, har mange kort hengende over meg som bør lages snart og fikk unna noen idag. Påbegynt ett til en venninne som ble mamma på fredag – termin var i slutten av juli men jeg fleipet med at det ikke ble noe før den 14.mai. Det er flere i hennes familie som har bursdag den 14. i forskjellige måneder. Hun syntes det var litt lenge å gå men jaggu fikk jeg ikke rett :o) Måtte og bli ferdig med et bryllupskort som jeg fikk levert idag, vi er så heldige å ha både 3.og 7.klassing og det er disse trinnene som arrangerer 17.mai på skolen. Jeg fikk diskutert meg til vakt 16.mai tidligere i år og har vært noen timer på skolen idag og lagt pølsepapir – lompe – pølsepapir – lompe – pølsepapir – lompe osv. Det er og en oppgave som må gjøres. Var en mamma som kom inn og ble stum da hun så vi var 4 som satt og la pølsepapir-lompe, det var en ting hun ikke hadde tenkt på burde gjøres… Hun har vanligvis snakketøyet i orden men nå ble hun nærmest perpleks. De som skulle sette opp border og benker ute var veldig effektive så etter en times tid var det ikke så mye mer å gjøre. Ble litt til og bare skravlet litt med de som kom innom for å levere kaker og slappet av litt. Deilig å være ferdig med den vakten for i år – 2 år til neste gang.

Mellomste er sendt til mormor og bestefar for natta, her i huset starter vi i 5 tiden i morgen og det gadd ikke han. Har bestilt frokost til kl.9 av mormor. Frøkna er i seng men somver ikke enda – tar nok litt tid. Eldstemann sitter oppe og sløver og det samme gjøre mannen og jeg med Brann-LSK på TV. Det bør bli litt tidlig i seng idag, morgendagen blir lang men morsom. Korpsets fane står i stua her, må ut og plukke litt bjørk for å pynte fana med. Vanligvis får vi god hjelp av russen til å våkne 17.mai, gjerne flere ganger i løpet av natta. Hører det en en bil i området nå – sikkert for å plukke opp. Det er hele 3 av naboene som er russ – deriblant nærmeste, men det er stille jenter alle tre så vi klager ikke. Tror et par av dem ikke er på bil en gang….

Bunaden er hengt frem, skjorta er rettet på (gidder ikke stryke så veldig for den blir jo bare krøllet nedi stakken og capen slenges utenpå), uniformene til ungene er funnet frem og instrumentene ligger klare på sofaen. Frøkna prøvde sin bunad istad (eller dugnad som hun kalte den…), tenkte ikke på at hun skulle skifte etter at vi var ferdige med spilling, gutta har ikke gjort det før, de har gått i uniform når vi har vært hos mormor og bestefar og spist mat etterpå og. Mangler bare å finne frem det som skal være i veska nå, (en haug med klarinett/sax fliser, ekstra vanter, tørkepapir, penger og nøkler++), utrolig hva som går oppi en bunadsveske. Jeg kan ikke ha annen veske for skal man være duskedame så skal man ikke drasse med seg sekk eller stor veske ;o) Tar seg ikke helt ut det liksom…

Håper DU få en fin og varm 17.mai med masse is, brus og pølse og glade barn – her er det heldigvis ikke spådd regn lenger, men jeg tror det ikke før jeg får se det. Det blir ull innerst!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: